What is your favorite journey?
"Looking out the window."

-Edward Gorey Vanity Fairin haastattelussa lokakuussa 1997

sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Jokin hyvä saattaa toimia

Hyväntuuliset ja aurinkoiset elektropop-biisit ovat lyömättömiä elämänilon lähteitä. Viime vuosina suoranaista riehaantumista ovat aiheuttaneet mm. amerikkalaisen MGMT:n Kids sekä brittiläisen The Ting Tingsin That's Not My Name. Vähän sama efekti oli viime kesänä australialaisen Empire of the Sunin hittibiiseillä We Are The People, Standing On The Store ja Walking On A Dream, jotka tulvivat joka tuutista heinäkuisella Italian matkalla, mutta ilahduttivat aina vain.

Pohjoisirlantilaisen Two Door Cinema Clubin Something Good Can Work voi hyvin olla tämän kevään pelastus. MGMT:n Kidsin tavoin kappale onnellistaa välittömästi, ja maaliskuun alussa ilmestyvältä Tourist History -esikoislevyltä löytyy myös muita varsin tarttuvia syntsaralleja, kuten Undercover Martyn ja This Is The Life. Rokimpi I Can Talk tuo mieleen ruotsalaisen The Soundsin.

Kolmihenkinen Two Door Cinema Club luottaa kitaroihin ja koskettimiin ja taikoo rumpubiitit tietokoneelta. Keikoille on kuulemma palkattu ihka oikea rumpali. Yhtyeen soundi on sukua ruotsalaiselle The Embassylle, jonka Futile Crimes -esikoisalbumin (2002) aloitusbiisi Boxcar kuuluu myös syntikkapohjaisten elämänilopillereiden parhaimmistoon.

Jos kevät uhkaa vetää mielen matalaksi, kannattaa ottaa Something Good Can Work kuunteluun. Saattaa nimittäin toimia.

myspace.com/twodoorcinemaclub

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti